Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Ewald Dahlskog (1894-1950) Sverige

Ewald Dahlskog var konsthantverkare och målare född i Stockholm. Han arbetade främst i intarsia, en konstform som genom Dahlskog upplevde en renässans i Sverige. Under 20-talet arbetade Dahlskog som konstnärlig medarbetare vid Kosta glasbruk, där arbetet gick ut på att förnya det slipade glaset. I måleriet möter vi mycket motiv från Nordafrika och Italien vilka gestaltades i klar teckning med dekorativa färgpartier. Senare kom målningarna att gestalta Lofoten i Norge och den svenska västkusten. Målningarna blev med åren allt hårdare. Dahlskog är idag främst känd som akvarellist.


Artiklar relaterade till Ewald Dahlskog (1894-1950) Sverige

Vem var egentligen Greta Knutson Tzara?

Många kvinnor i historien har fallit i glömska eller förbisetts då männen stått i centrum och fångat konstvärldens uppmärksamhet. Ett exempel är Greta Knutson Tzara, en uppskattad konstnär och författare under sin tid, men som få känner till idag.

Konst

Alla våra favoriter hos Metropol

Metropol Auktioner håller auktion den 19 februari, fullspäckad med svenska keramikfavoriter. Listan på svenska 1900-tals keramiker vars skapelser bara blir mer och mer eftertraktade kan göras lång. Här är några av våra nygamla favoriter!

Keramik