Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Frank Gehry (1929–) Kanada

Frank Gehry är en kanadensisk arkitekt och designer. Han har under sin karriär haft en utmärkande dekonstruktiv stil men har också utmärkt sig för sitt användande av meterial så som stål och betong. Han ligger bland annat bakom Guggenheim i Bilbao och Louis Vuitton Foundation i Paris. Ghery har även samarbetat med möbelproducenter med "Wiggle Stool", "Low Table Set" och "Wiggle Side Chair" som resultat.


Artiklar relaterade till Frank Gehry (1929–) Kanada

Tiffany, diamanternas mästare

Diamanter är för evigt och ständigt välkomna, men kanske speciellt vid ett tillfälle – till frukost. Filmregissören Blake Edwards var i alla fall säker på saken när han regisserade Breakfast at Tiffany’s.

Smycken

Stjärnarkitekten Frank Gehrys hus till salu hos Wright

Den amerikanska arkitekten och formgivaren Frank Gehry har gjort sig känd för sina nyskapande arkitektoniska verk så som "Det dansande huset" i Prag och "Museo Guggenheim Bilbao" i Spanien, vilka bland annat utmärker sig genom sina svängande former. Nu finns ett av hans mästerverk "The Winton Guest House" ute på auktion hos Wright.

Kamp om Paris moderna konstscen

Det pågår just nu en kamp om Paris moderna konstscen, en kamp mellan två män som går långt tillbaka i tiden. Barnebys berättar om senaste händelseutvecklingen.

Konst