Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Georgia O’Keeffe (1887-1986) USA

Georga O’Keeffe var en amerikansk målare. Hon är känd för sina målningar av blommor i starka färger, landskap och ben. Som en av 1900-talets främsta kvinnliga konstnärer har hon beskrivits som ”modern av amerikansk modernism”.
O’Keeffe föddes i Wisconsin och hann bo på flera platser runtom USA under sin livstid. Bland annat Virginia, New York City och New Mexico, vars olika landskap och natur användes som inspiration till hennes verk.
1962 valdes O’Keeffe in som den första kvinnliga medlemmen i American Academy of Arts and Letters och 1977 mottog hon priset Frihetsmedaljen av dåvarande president Gerald Ford, vilket är USA:s främsta civila utmärkelse.


Föremål relaterade till Georgia O’Keeffe (1887-1986) USA

Artiklar relaterade till Georgia O’Keeffe (1887-1986) USA

Gränsland och öken – Georgia O’Keeffe

På gränsen mellan ett figurativt och ett abstrakt formspråk, känd för sina storskaliga och beryktade blommor, är Georgia O’Keeffe en av den amerikanska 1900-talsmodernismens mest prominenta konstnärer. Trots att O’Keeffe varit död i drygt tre decennier slår hon sina egna auktionsrekord om och om igen.

Måleri

Ännu en O'Keeffe klubbad hos Sotheby's

Under onsdagen höll Sotheby's auktion i New York med amerikansk konst. Bland förhandsfavoiterna fann vi bland annat en av konstnärinnan Georgia O'Keeffes personliga favoritmålningar, White Calla Lilly, som trissat upp förväntningarna rejält.