Giò Ponti (1891-1979) Italien

Giovanni ”Giò” Ponti var en italiensk formgivare, konstnär och arkitekt och en av de mest inflytelserika formgivarna under 1900-talet.
Genom sin karriär skapade han förutom byggnader ett stort utbud av möbler, lampor, keramik och glas. När Ponti ritade hus gjorde han ofta också dess interiör och formgav möbler, belysning och mindre föremål till huset. Ponti kännetecknas av sin avskalade design, influerad av italiensk kultur och efterkrigsarkitektur.
I Sverige är Giò Ponti känd för Italienska kulturinstitutet, en modernistisk byggnad som uppfördes 1958 på Gärdet i Stockholm. Han ligger även bakom Pirellitornet i Milano och Denver Art Museum.


Artiklar relaterade till Giò Ponti (1891-1979) Italien

0

Fem italienska stjärnor på den internationella designhimlen

Många av Europas främsta exempel på kreativitet och design skapades av de historiska företag som grundades i efterkrigstidens Italien. Genom innovation och exklusiva material har varumärken som Alessi, Bialetti och Cassina blivit ledande inom design och formgivning. Barnebys listar 5 italienska designikoner!

Design
0

10 möbelformgivare ni älskar

Piero Fornasetti, Le Corbusier, Gio Ponti och Arne Jacobsen är några av de formgivare som revolutionerade 1900-talets design genom att formge ikoniska och tidlösa föremål. Upptäck de topp tio mest eftersökta formgivarna på Barnebys. 

Design


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!