Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Giorgio de Chirico (1888-1978) Italien

Giorgio de Chirico var en italiensk målare född i Grekland. de Chirico studerade konst i München men kom senare att bosätta sig i Paris. Han är framförallt känd för sina metafysiska målningar under 1900-talet och betraktas av många som en föregångare till surrealismen. Dessa målningar gestaltar drömlika stämningar, kall objektivitet och märkliga perspektiv. de Chirico kom därefter att allt mer gå över till en mer realistisk formspråk och tog ibland avstånd från sitt tidiga måleri. I övrigt är de Chirico känd för att hämta inspiration från 1800-tals romantik, italiensk ungrenässans och kubistiska konstruktivism.


Artiklar relaterade till Giorgio de Chirico (1888-1978) Italien

En färgexplosion hos Dorotheum

Så beskriver det österrikiska auktionshuset sin kommande auktionsvecka som äger rum mellan den 23 och 25 november. Med fantastisk modern och samtida konst som toppas med vackra smycken, klockor och silverföremål är det här en auktion som ingen samlare får missa!

Vad är den värd? Jiro Yoshihara

Jiro Yoshihara (1905 - 1972) var en av grundarna av den moderna japanska konsten och bidrog starkt till det nya konstnärliga uttrycket som skapades i efterkrigstidens Japan.

Konst