Gustave Albert (1866-1905) Sverige

Gustave Albert (Gustaf Andersson) studerade vid Valands konstskola för Carl Larsson. Efter sina studier begav han sig till Paris där han levde och verkade resten av sitt liv. I hans motiv syns de franska flodlandskapen och den normandiska kusten. Alberts silverskimrande målningar hyllades av den franska konstpubliken och han blev agré vid Franska akademien. Alberts verk finns främst representerade på Eskilstuna museum men även på Nationalmuseum i Stockholm.  


Artiklar relaterade till Gustave Albert (1866-1905) Sverige

0

Nationalmuseum

Nationalmuseum är utan tvekan Sveriges stolthet när det kommer till inhemsk konst, men det är också ett av Europas äldsta konstmuseer. Lär dig mer om hur konstinstitutionen kom till, samlingarna och vilka betydande händelser i historien som gjort Nationalmuseum till vad det är idag.

Konst
0

Märta Måås-Fjetterström på Kungliga Slottet

I hundra år har namnet Märta Måås-Fjetterström varit synonymt med exceptionellt hantverk och ett sensationellt konstnärskap. På initiativ av självaste Kungen ställs nu ett sextiotal av hennes verk ut på Kungliga Slottet när utställningen "Se på mattorna – det är jag" öppnar. Det är första gången som mattorna från de kungliga samlingarna visas upp.

Textil
0Sponsrad

Auktionsmaraton hos schweiziska Koller

Tio auktioner på fem dagar med inte mindre än 2500 föremål – inte illa, eller vad säger du? Nu när juni närmar sig sitt slut avslutar det schweiziska auktionshuset Koller vårsäsongen på topp. Den som är intresserad av antikviteter, smycken, klockor, vintagemode eller storslagen konst kan förbereda sig på fem intensiva dagar.Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!