Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Gustaviansk

Under Gustav III:s regeringstid upplever Sverige en storhetstid inom konst och kultur. Trots starka influenser från Frankrike skapas den gustavianska stilen med klara nationella drag. Till grund ligger intresset för antiken och utgrävningarna i Pompeji och Herculaneum. Elegansen och den höga kvaliteten dröjer sig kvar från rokokon, men istället för en mjuk linjeföring och asymmetriska former eftersträvas symmetri, raka linjer och enkelhet. Byrån rätades ut, förseddes med färgstark intarsiadekor, brännförgyllda bårder och beslag. Stolarna bemålades gärna i grått och grågrönt, stolsbenen blev raka och ryggstöden fyrkantiga eller ovala.


Föremål relaterade till Gustaviansk

Gustaviansk
4,000 SEK
Bukowskis
Gustaviansk
Kort tid kvar!
Gustaviansk
4,000 SEK
Bukowskis
Gustaviansk
5,000 SEK
Bukowskis

Du kanske också gillar


Gustaviansk
2,500 SEK
Bukowskis
Gustaviansk
15,000 SEK
Bukowskis

Artiklar relaterade till Gustaviansk

4 äldre stilar som är på väg tillbaka

Liksom klädmode går inredningstrender i vågor, och vi har en lång historia med många fantastiska stilar att hämta inspiration ifrån. Vi tipsar om fyra äldre formgivningsstilar som är på väg tillbaka, och som med en modern tvist ger hemmet en underbart klassisk känsla.

Interiör

Stilmöbler - varför inte?

Gustavianska Stockholmsarbeten, äkta rokoko och gedigen barock i all ära - men vad är det egentligen för fel på stilmöbler? Inget fel alls, säger vi. Stilmöbler är både dekorativa, snälla mot plånboken och ger hemmet en personlig prägel. Det är dags att ge stilmöbeln högre status!

Design

Lista: de 6 mest eftersökta stilarna

Klassiska stilarter och gedigna hantverk blir aldrig otrendiga, vilket märks inte minst på Barnebys användares vanligaste och populäraste sökord. Här är de sex mest eftersökta stilarterna just nu.