Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Hans Wigert (1932-) Sverige

Hans Wigert är en svensk målare, tecknare, skulptör och grafiker. Han föddes i Karlskrona 1932 och läste mellan 1960–65 på Konstakademien i Stockholm.
Wigerts konst har en närhet till naturen. Hans fascination för det norrländska landskapet började då han fick ta emot Grundsundastipendiet i början av 1960-talet . Stipendiet är inrättat av Bror Marklund som även var hans lärare på Konstakademien.
Wigert suddar ut gränserna mellan natur och människa i sina bilder. Hans konst är stark och expressiv och han använder ofta en jordbunden färgskala.
Wigert har haft flera separatutställningar, bland annat på Öland och på Liljevalchs i Stockholm. År 2004 tilldelades Wigert Prins Eugenmedaljen för konstnärlig gärning.


Föremål relaterade till Hans Wigert (1932-) Sverige

Artiklar relaterade till Hans Wigert (1932-) Sverige

På tapeten!

Är du trött på den vita, kala väggen eller på tapeten du en gång tyckte gjorde rummet ljust och luftigt? Vi ger dig några tips på hur du kan ge din vägg ett riktigt upplyft, utan att behöva kladda med vare sig färg eller tapetklister.

Interiör

Konstnären Hans Wigert död

Den naturromantiske målaren Han Wigert gått ur tiden. Wigert föddes 1932 i Karlskrona, utbildades vid Kungliga Konstakademin i Stockholm och gjorde sig känd som en av de stora samtida naturskildrarna i Sverige under sin långa karriär.

Konst