Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Henri Cartier-Bresson (1904-2004) Frankrike

Henri Cartier-Bresson var en fransk fotograf och målare känd för att enbart använda Leicas standardkamera. Cartier-Bresson började studera måleri där han övade upp sin förmåga till disposition och komposition.
Han deltog i andra världskriget men blev tillfångatagen av tyskarna. Efter att ha lyckats fly bildade han tillsammans med bland andra Frank Capa, bildkollektivet Magnum Photos 1947. Han arbetade med många stora tidningar och gav ut ett flertal mycket uppmärksammade bildböcker. Under 1970-talet började han allt mer arbeta med måleri.
Cartier-Bresson vann år 1982 Hasselbladspriset.


Artiklar relaterade till Henri Cartier-Bresson (1904-2004) Frankrike

Alexander H. Rauch-Estreich för Gästbloggen

Alexander H. Rauch-Estreich fotograferar och skriver om konst, mat&dryck och livsstil på sin blogg LEX Pop-Up. Han är även en känd Sveriges Radio-profil, bland annat genom sin mångåriga programserie ad lib. I juni startar hans nya radioprogram, LEXsommar i P2. I Barnebys Gästblogg besöker han Fotografiska.

Konst

Veckans auktioner

Med bara en vecka kvar närmar sig första advent med stormsteg. Mörkret och kylan är här för att stanna, så varför inte passa på att krypa upp i soffan och kolla in veckans kommande auktioner? Barnebys har valt ut tre av veckans spännande auktioner för er att ta del och inspireras av.