Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901) Frankrike

Henri de Toulouse-Lautrec var en fransk bildkonstnär och formgivare. Han växte upp med en allvarlig skelettsjukdom som medförde kortväxthet. Trots sin allt för tidiga bortgång i en ålder av 36 år, hann de Toulouse-Lautrec producera många verk. de Toulouse-Lautrec studerade i Paris för Léon Bonnat, Fernand Cormon och René Princeateau och avbildade vardagslivets olika sidor, bland annat kabarélokaler, salonger och kapplöpningsbanor. Mest känd för är han för sina affischer för Moulin Rouge föreställande kabaréartisterna Jane Avril och Aristide Burant. Inspirationen kom från det österländska plangeometriska bildspråket. Affischerna kännetecknas av svepande diagonaler och svarta streck. Henri de Toulouse-Lautrec blev en av sin tids viktigaste och mest nytänkande affischkonstnärer.


Artiklar relaterade till Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901) Frankrike

Erotik – ett bestående inslag i konstvärlden

Erotiska motiv är ett välkänd inslag inom konsten och har sysselsatt många kända konstnärer. Courbet, Schiele, Picasso, och Mapplethorpe är endast ett fåtal som använt sig av sinnliga referenspunkter. Den roll sexualitet och kropp spelar för människan gör den erotiska konsten ständigt aktuell, trots att temat är lika gammalt som bildkonsten själv.

Konst

Grafik är folkets konst!

Grafik är så oändligt mycket mer än svartvita etsningar på gulnat papper föreställande holländska kroginteriörer eller nakna kullor på en klippa i Stockholms skärgård. Grafik är folkets konst!

Konst