Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Henri Rousseau (1844-1910) Frankrike

Henri Rousseau var en fransk konstnär och tulltjänsteman. Rousseau var en självlärd konstnär och deltog inte i det etablerade konstlivet. Hans konst klassas som naivistiskt och blev erkänd först efter sin död.
Rousseau började måla som 40-åring och använde sig av en lager på lager teknik. Han började med att måla himlen och byggde sedan på fler lager som avslutades med en människa eller djur i förgrunden. Trots att Rousseau aldrig reste utomlands var ett av hans favoritmotiv djungeln.


Artiklar relaterade till Henri Rousseau (1844-1910) Frankrike

Design: tre auktioner hos Sotheby's i Paris

Efter en första auktion den 21 november med föremål ur Henri Chwasts samling anordnar Sotheby's ytterligare två auktioner i Paris dedikerad design. Tisdagen den 22 november går en enastående samling glasföremål av Emile Gallé under klubban och därefter tillägnas en auktion åt konsthantverk från 1900-talet och design. Här nedan kan du se en förhandsvisning av några av föremålen i auktionerna.

Design

Nyupptäckta skisser av Cézanne

Skisser gjorda av konstnären Cézanne har upptäckts på baksidan av två sedan tidigare kända verk! The Barnes foundation var överhuvudtaget inte medvetna om att skisserna ens existerade. Det hela uppdagades under en process för att bevara och underhålla pappret på flertalet av de verk som The Barnes foundation innehar i sin samling. Nu kommer de bortglömda skisserna att ställas ut för allmän beskådan.

Teckning