Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Henry Moore (1898-1986) Storbritannien

Henry Moore var en brittisk skulptör och grafiker, mest känd för sina stora abstrakta och modernistiska skulpturer. Tidigt blev han inspirerad av bland annat grekisk och etruskisk konst, samt av den rumänske skulptören Constantin Brâncuși och Pablo Picasso. Han slog igenom under 1930-talet med sina nonfigurativa verk i trä, sten och brons. Senare blev hans skulpturer mer figurativa med återkommande motiv som "mor och barn" och "vilande kvinna". 
I Sverige finns ett par offentliga skulpturer av Moore, bland annat på Slottstorget i Gävle och i Slottsskogen i Göteborg.
 


Artiklar relaterade till Henry Moore (1898-1986) Storbritannien

Spektakulära konststölder genom tiderna

Konst är alltid hett villebråd för tjuvar och konsthistorien kantas av spontana, minutiöst planerade, fräcka och oförklarliga stölder. Barnebys presenterar nio av världens mest spektakulära konststölder genom tiderna.

Konst

Abstrakt konst: den nonfigurativa konsten

Trots att den abstrakta konströrelsen spelat en ovärderlig roll för både 1900-talet och den moderna konsten är det en mycket svår konströrelse att definiera. Lär dig mer om abstrakt konst och hur en genre utvecklats som rörelse.

Konst