Hertha Bengtsson (1917-1993) Sverige

Hertha Bengtsson föddes i Blekinge och var en svensk keramiker och glaskonstnär.Bengtsson var verksam vid bland annat Hackefors Porslin, Rörstrand, Höganäs Keramik AB och Strömbergshyttan. Under 1970-talet var hon även verksam i Tyskland vid Thomasfabriken inom Rosenthalkoncernen. Hennes genombrott som formgivare var 1951 då hon skapade Rörstrands servicé Blå Eld.Idag finns en stiftelse i Hertha Bengtssons namn. Hertha Bengtssons stipendiefond delar ut stipendier till unga svenska och begåvade keramikkonstnärer. Stipendierna är avsedda för vidareutbildning och forskning inom området.


Artiklar relaterade till Hertha Bengtsson (1917-1993) Sverige

0

Tio nedslag i Rörstrands historia

Om ni, liksom vi, ser det som sport att vända på varje vas och porslinstallrik på loppisar, auktioner och i skåpen hemma hos mor- och farföräldrar, i jakt på den klassiska Rörstrandsmärkningen, då har ni hamnat rätt. Vi gör tio nedslag i Rörstrands historia, från företagets grundande till och med år 1970.

Keramik
0

Spaning: Höstens hetaste trender

Idag öppnar Formex, nordens största mässa för inredning och design. Barnebys har tagit en närmare titt på vad som trendmässigt gäller framöver.

Design
0

Det sökte svenskarna mest efter på auktion 2016

Svenskarna har varit frekventa och ivriga auktionsbesökare under 2016, men vad man är intresserad av och söker efter skiljer sig stort i landet. Se efter vad som var populärast och mest eftersökt i ditt område under det gångna året!

Design


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!