Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Iittala

Iittala är ett finskt designföretag som producerar glas och keramik. Iittala grundades 1881 i staden Iittala av svenska Petrus Magnus Abrahamsson. En stor mängd artister och designers har arbetat för Iittala genom åren. Alvar Alto, Gunnel Nyman, Antonio Citterio, Timo Sarpaneva, Oiva Toikka och Tapio Wirkkala är några exempel på formivare som skapat alster för Iittala. Produktionen sträcker sig från konstglas av hög kvalitet till funktionellt bruksglas. Exempel på populära serier är ”Kastelhelmi”, ”Festivo” och ”Ultima Thule


Artiklar relaterade till Iittala

Helsingfors, en designstad att räkna med

På andra sidan Östersjön öppnar sig en av Nordens främsta städer inom design och konst, Helsingfors. Den vackra staden bjuder på ett rikt kulturliv med restauranger, museer och svårslagen, tidlös designshopping vilket gör det svårt att inte falla för Helsingfors.

Design

100 år (och lite mer) av finsk konst och design

Finland utropade sin självständighet för 100 år sedan - på dagen. I 100 år har finnarna försörjt oss med konst och design som autonom stat. Men redan innan självständighetsdagen skapades konst och hantverk som kom att prägla den nationella identitet. Låt oss blicka tillbaka och hedra vårt grannland till konst- och designmästare på bemärkelsedagen.

Konst