Irving Penn (1917-2009) USA

Irving Penn var en amerikansk porträtt- och modefotograf. Penn fotograferade flera kända konstnärer så som Pablo Picasso, Marc Chagall, Salvador Dali och Marcel Duchamp och räknas till en av de mest inflytelserika och produktiva fotograferna under 1900-talet. Penn hade känsla för klassisk elegans och modern minimalism vilket många tyckte om.
År 1943 startade han ett samarbete med tidningen Vouge vilket sedermera öppnade nya dörrar för att ställa ut på gallerier och museum. Penn var skolad inom design och måleri men kallade sig alltid för fotograf.
Penn har donerat ett stort antal verk till Moderna Museet i Stockholm till minne av hans svenska hustru och vann år 1985 Hasselbladspriset.


Artiklar relaterade till Irving Penn (1917-2009) USA

0

Frukost med Jan Broman

Med ambition att ta världens främsta fotografi till Stockholm grundade bröderna Broman Fotografiska. Knappt tio år senare är det en av den internationella konstscenens mest vitala utställningsytorna för fotografi. Nu är man redo för nästa steg.

Fotografi
0

Modern konst och Bauhaus-jubileum

I årets vårauktion presenterar Grisebach ett enastående urval av modern och samtida konst och tillägnar en separat auktion till årets Bauhaus-jubileum.

Konst


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!