Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Jacques Louis David (1748-1825) Frankrike

Jacques Louis David var en fransk möbelarkitekt och målare. Under sina utbildningsår hos Joseph Marie Vien tog formgivaren till sig lärarens ljusa och lätta rokokostil. Senare kom David att göra sig av med rokokon till förmån för klassicismen och blev en av de ledande gestalterna för nyklassicismen.
I sitt måleri inspirerades David av romerska republikens bildkonst, så som Caravaggio, Rafael och Michelangelo. Det sägs ha varit just Caravaggios målningar som inspirerat konstnären i övergången till klassicism.


Föremål relaterade till Jacques Louis David (1748-1825) Frankrike

Artiklar relaterade till Jacques Louis David (1748-1825) Frankrike

De tysta åskådarna - målningar i andra målningar

Då och då i både den klassiska och den moderna konsthistorien kan man stöta på verk där en konstnär använder en annan konstnärskollegas arbete i den egna verksamheten. Vad kan det bero på? Det beror inte på brist på fantasi. Flera bakomliggande faktorer gömmer sig under ytan.

Konst

The Carters – tillbaka på Louvren

Såvida du inte spenderade helgen med huvudet under en sten, så kan du omöjligt ha missat att Beyoncés och Jay-Zs nya singel “Apeshit” släpptes i lördags och att musikvideon som utspelar sig på Louvren är fullspäckad med konst. Om du mot förmodan gjort det, oroa dig inte – Barnebys redogör för mästerverken i mästerverket.

Konst