Jaeger-LeCoultre

Jaeger-LeCoultre är en schweizisk tillverkare av exklusiva klockor, vars rötter sträcker sig tillbaka till 1833 då Antoine LeCoultre öppnade en liten klockverkstad i Le Sentier.Företaget döptes officiellt om till Jaeger-LeCoultre år 1937 efter ett samarbete med den franske klocktillverkaren Edmond Jaeger. De har sedan starten producerat över tusen olika kaliber och registrerat mer än fyrahundra patent som revolutionerat klockindustrin. Bland deras mest berömda klockor finns det ikoniska armbandsuret Reverso, där urverket går att vända inåt för att skydda glaset. Reverso skapades 1931 och tillverkas än idag.


Artiklar relaterade till Jaeger-LeCoultre

0

10 klockmärken ni älskar 

TAG Heuer, Breitling, Patek Philippe eller Rolex – vilken är din favorit? Vi har listat topp tio mest eftersökta klockmärkena på Barnebys.

Armbandsur
0

Intervju med Carl Hallvarsson författare till Klockboken

Vintage är alltid i ropet för klockentusiaster. Carl Hallvarsson har samlat sina tips, varvat med historik över en rad kända märken som Omega, Rolex, Jaeger LeCoultre m fl i "Klockboken", allt för att du ska kunna komma igång med ditt samlande på allvar.

Klockor
0

En strålande auktionsvecka hos Isbilya

Nästa vecka är det dags för en storslagen auktion hos Isbilya Subastas i Sevilla, med antika möbler, målningar av gamla mästare, samtida konst, smycken och klockor. Vi har tagit en närmare titt på några av auktionens höjdpunkter.Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!