Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Jaeger-LeCoultre

Jaeger-LeCoultre är en schweizisk tillverkare av exklusiva klockor, vars rötter sträcker sig tillbaka till 1833 då Antoine LeCoultre öppnade en liten klockverkstad i Le Sentier.Företaget döptes officiellt om till Jaeger-LeCoultre år 1937 efter ett samarbete med den franske klocktillverkaren Edmond Jaeger. De har sedan starten producerat över tusen olika kaliber och registrerat mer än fyrahundra patent som revolutionerat klockindustrin. Bland deras mest berömda klockor finns det ikoniska armbandsuret Reverso, där urverket går att vända inåt för att skydda glaset. Reverso skapades 1931 och tillverkas än idag.


Artiklar relaterade till Jaeger-LeCoultre

Intervju med Carl Hallvarsson författare till Klockboken

Vintage är alltid i ropet för klockentusiaster. Carl Hallvarsson har samlat sina tips, varvat med historik över en rad kända märken som Omega, Rolex, Jaeger LeCoultre m fl i "Klockboken", allt för att du ska kunna komma igång med ditt samlande på allvar.

Klockor

En strålande auktionsvecka hos Isbilya

Nästa vecka är det dags för en storslagen auktion hos Isbilya Subastas i Sevilla, med antika möbler, målningar av gamla mästare, samtida konst, smycken och klockor. Vi har tagit en närmare titt på några av auktionens höjdpunkter.

Inred med utvalda favoriter från Metropols veckoauktion

Nytt år, nya möjligheter och ny inredning. I Metropol Auktioners kommande veckoauktion den 9 januari hittar du en stor mängd fantastiska möbler, lampor, konst och andra inredningsföremål. Allt från gustavianskt till modernt. Vi tipsar om våra favoriter ur auktionen och hur du kan kombinera dem.

Interiör