Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

James Rosenquist (1933- ) USA

James Rosenquist är en amerikansk konstnär och en ledande förgrundsfigur inom popkonsten. Han föddes i North Dakota 1933 av föräldrar med svenskt påbrå och började sin karriär som affischmålare i New York, vilket kom att påverka hans konst.Liksom många andra popkonstnärer har Rosenquist inspireras mycket av reklam. Genom att sätta ihop fragment av bilder föreställande exempelvis Coca-Colaflaskor, köksredskap, matförpackningar och målade läppar skapar han visuella repliker till den amerikanska vardagen och konsumtionssamhället. Ett av hans verk, Time Dust från 1992, tros med sina 2 x 35 meter vara världens största tryck.2001 valdes James Rosenquist in i Florida Artists Hall of Fame.


Artiklar relaterade till James Rosenquist (1933- ) USA

Andy Warhol - den egentlige King of Pop

Det är en underdrift att säga att Andy Warhols liv och verk skapade kontroverser. Precis som Marcel Duchamps urinoar har Warhols konst förbannas av viss och hyllas av andra.

Måleri

5 saker du borde veta om James Rosenquist

Den 29 november 1933 föddes den amerikanske konstnären James Rosenquist och fyller idag 82 år. Barnebys önskar honom grattis på födelsedagen och firar med 5 saker du kanske inte kände till om konstnären.

Måleri