Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Jan Van Eyck (ca 1390–1441) Belgien

Jan Van Eyck var en flamländsk konstnär som tillsammans med sin bror Hubert Van Eyck, utgjorde ansiktet utåt för den flamländska konsten. De första verk som förknippas med Van Eyck är illustrationer till en bönbok skapad år 1417. Bönboken är idag förstörd med två blad från den återfanns i början av 1900-talet.Van Eyck utförde ett antal stora verk beställda av donatorer som i sin tur skänkte dessa till kyrkor, däribland Kansler Rollins Madonna och Kaniken van der Paeles Madonna. Den mest kända målningen är sannolikt "Makarna Arnolfinis trolovning". Den italienska köpmannen Gioavanni Arnolfini med sin unga brud Jeanne de Chenany porträtteras i denna målning på ett klart och realistiskt sätt kombinerat med en viss mystik vilket gör den svårtolkad.


Föremål relaterade till Jan Van Eyck (ca 1390–1441) Belgien

Platte mit Portrait eines Mannes nach Jan van Eyck (1433) /
DE
1,904 SEK
Ej ansluten kund Auktionshaus Schwab

Du kanske också gillar


Behind The Scene Plate #6
1,695 SEK
Ej ansluten kund Artemest Srl

Artiklar relaterade till Jan Van Eyck (ca 1390–1441) Belgien

Tio av världens mest eftersökta målningar

I april 2016 hittades vad som kan vara en sedan länge försvunnen målning av Caravaggio på en vind i Frankrike. Om det visar sig att målningen faktiskt är ett äkta verk av Caravaggio är det ett monumentalt stort fynd, men flera dussin ovärderliga verk av världsberömda konstnärer saknas fortfarande runt om i världen. Barnebys listar några av världens mest eftersökta konstverk. 

Måleri

De tysta åskådarna - målningar i andra målningar

Då och då i både den klassiska och den moderna konsthistorien kan man stöta på verk där en konstnär använder en annan konstnärskollegas arbete i den egna verksamheten. Vad kan det bero på? Det beror inte på brist på fantasi. Flera bakomliggande faktorer gömmer sig under ytan.

Konst