Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Jeff Wall (1946-) Kanada

Jeff Wall är en kanadensisk fotograf. Han är utbildad vid University of British Columbia där han senare även har undervisat. Walls bilder är ofta koreograferade och noggrant komponerade, inspirerade av både populärkultur och klassiskt måleri samt kännetecknas av deras stora format. Teman som återkommer är sociala och politiska konflikter.
Jeff Wall fick Hassebladspriset 2002 och har haft utställningar på bland annat Tate Modern i London och Museum of Modern Art i New York.


Föremål relaterade till Jeff Wall (1946-) Kanada

Artiklar relaterade till Jeff Wall (1946-) Kanada

Kitschens okrönte kung

Om det finns en enda artist som kan sägas ha fört kitsch- och popkonsten till en nya nivåer är det utan tvekan Jeff Koons. Allt från kolossala skulpturer, tavlor, och installationer till readymades och mobilskal – allt Jeff Koons rör vid verkar bli till guld.

Konst

Richter och Basquiat stal showen på Sotheby's samtida

Med en något trög start inleddes Sotheby's auktion med samtidskonst igår kväll i London. Spänningen steg tack vare Fontana och Salvatore Scarpitta, men de riktiga rysarna visade sig bli verk av Jean-Michel Basquiat och Gerhard Richter, där den senare nästan tredubblade det uppskattade slutpriset.

Konst

Taggar