Johan Tobias Sergel (1740-1814) Sverige

Johan Tobias Sergel var en svensk skulptör, bildkonstnär, hovintendent, professor och direktör vid Konstakademin. Sergels konstnärliga talanger upptäcktes tidigt och han undervisades bland annat av Jean Eric Rehn, Adrien Masreliez och Pierre Hubert L’Archeveque. Sergel erhöll ett stipendium vilket gjorde det möjligt för honom att resa till Paris där han blev kvar i tolv år. Han återvände till Stockholm för att arbeta åt Gustaf III och 1780 blev han professor vid Konstakademien. Ett av hans mesta kända verk är statyn av Gustaf III nedanför slottet i Stockholm men även hans humoristiska teckningar.


Artiklar relaterade till Johan Tobias Sergel (1740-1814) Sverige

0

Nationalmuseum

Nationalmuseum är utan tvekan Sveriges stolthet när det kommer till inhemsk konst, men det är också ett av Europas äldsta konstmuseer. Lär dig mer om hur konstinstitutionen kom till, samlingarna och vilka betydande händelser i historien som gjort Nationalmuseum till vad det är idag.

Konst
0

Nya världsrekord trots att gammalt är äldst

Det är snarare smaken än plånboken som avgjorde när det var dags för klassisk konst och antikviteter att auktioneras ut hos Nordens ledande auktionshus. Budnivåerna är betydligt mer volatila än när de moderna auktionerna klubbades iväg för några veckor sedan. Trots det kan man summera en hyfsat stark säsong med flera nya världsrekord.

Konst


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!