Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Karel Appel (1921-2006) Nederländerna

Karel Appel föddes 1921 i Nederländerna och är känd som skulptör, bildkonstnär och keramiker. Appel studerade vid Rijksakademie van Beeldende Kunsten i Amsterdam. I Appels verk syns inspiration från Henri Matisse och Pablo Picasso.Karel Appel kom att bli en symbol för konstnärsgruppen COBRA, vars målsättning var att "frigöra konsten från den västerländska kulturens normer och stilinriktningar".Konstverken är expressionistiska och färgstarka och ofta föreställande olika figurer, där han i sina skulpturer arbetade med olika material i assemblageteknik. Appel tog år 1960 emot Guggenheims internationella pris.


Artiklar relaterade till Karel Appel (1921-2006) Nederländerna

CObrA och Corneille med vind i seglen

För den belgiske konstnären Corneilles konstnärskap tycks “resedokument” vara den mest passande beskrivningen: det var under hans många resor som den konstnärliga globetrottern fann inspiration, och tur var väl det – hans verk har gjort honom till en av Belgiens viktigaste efterkrigskonstnärer.

Konst

Från bakverk till konstverk - GKM firar 50 år

Galleri GKM som från början hette Galleri Kända Målare har sedan 1967 företrätt samtida internationell konst i Skandinavien. Galleriet ligger nu i Malmö på Stora Nygatan och sköts av tre generationer Bergström.

Konst