Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Karin Broos (1950-) Sverige

Karin Broos är en svensk konstnär född 1950 i Uppsala. Broos konst kännetecknas främst av målningar med motiv föreställande hemmet, ateljén och naturen i Värmland. Det finns en viss mystik i Broos målningar då personer ofta är vända bort från betraktaren som om de befann sig i tysta tomma ibland hotfulla miljöer. Det återkommer ofta en känsla av anspänning i målningarna som om det under ytan dolde sig en konflikt och en mörk stämning samtidigt som de kan uppfattas som minnesbilder från vardagen utan hotfullhet eller konflikt.Broos använder fotografier som förlaga och upprepar ofta motiven i sitt måleri. Genom att göra detta utforskar hon skillnaden mellan fotografi och måleri.


Artiklar relaterade till Karin Broos (1950-) Sverige

Julens 6 bästa utställningar

Passa på att se en härlig utställning under julledigheten. Barnebys listar här sex utställningar som vi tycker är väl värda ett besök.

Konstsveriges 51 mäktigaste

Barnebys listar återigen Konstsveriges 51 mäktigaste. Bland branschens återkommande kändisar hittar vi även nykomlingar och högaktuella konstnärer. I år har juryn utökats och listan har sammanställts efter att en nomineringsgrupp med olika aktörer i konstsverige angivit personer som haft särskild betydelse för konståret 2018-2019.

Konst