Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Klara Lidén (1979-) Sverige

Klara Lidén är en svensk videokonstnär boende i Tyskland och USA. Lidén är utbildad i arkitektur vid Kungliga Tekniska Högskolan och sedermera Konstfack, båda i Stockholm. Lidén studerade även ett år vid Berlin University of Arts.Lidén har sedan 2003 ställt ut världen över. Hon har haft separatutställningar på Moderna museet i Stockholm och Reena Spaulings Fine Art i New York. Lidén har även haft en grupp utställningar på the Urban Gallery i Berlin, Art in General i New York, Stockholm Art-Fair och Outfest i Los Angeles.Lidén finns bland annat representerad på Museum of Modern Art i New York, Moderna Museet i Stockholm och the Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst i Olso.


Artiklar relaterade till Klara Lidén (1979-) Sverige

Årets mest spektakulära händelser

2015 var året då världens dyraste och världens näst dyraste målningar såldes. Rekorden och de spektakulära auktionerna tycktes aldrig sina, varken i Sverige eller världen.

Vinauktion 7-9 mars

Änteligen är det dags för årets första dryckesauktion, som börjar nu på måndag på Stockholms Auktionsverk. Här kan man köpa allt från ett vin anpassat till den tunna plånboken till några toppnoteringar på 60.000 kronor för en flaska Romanée-Conti. Det märks att det var ett tag sedan sist och att intresset ständigt ökar. Hela 660 objekt till ett preliminärt värde av 3,3 miljoner kronor kommer att ropas ut under tre dagar. I sedvanlig ordning är den första dagen ägnad åt champagne och vita viner av söta så väl som torra stilar. Därefter blir det röd bordeaux på tisdagen och övriga röda viner och starkvin på onsdagen.

Vin