Lars Lerin (1954-) Sverige

Lars Lerin är en svensk konstnär, främst känd för sina akvarellmålningar. Han läste vid Gerlesborgsskolan mellan 1974-75 och sedan vid Valands konsthögskola i Göteborg mellan 1980-84. Han målar porträtt med det är landskapsskildringar han främst är känd för. Hans motiv sträcker sig över hela världen, från skogarna i sina hemtrakter i Värmland till Iran och Indien.Lerin leker ofta med ljus och mörker på ödegårdar och i industrimiljöer. Genom dis och skuggor låter han ljuset bryta igenom. Kanske är det därför han kallas för ljusmålare.Förutom akvarell jobbar Lerin även med olja, grafik, installationer och collage.Lerin har ställt ut på flera samlings- och separatutställningar runt om i världen. Sandgrund i Karlstad är sedan 2012 Lerins permanenta konsthall.Lerin är även författare och debuterade med sin första bok 1989. Han har sedan dess givit ut flera texter med egna illustrationer.


Föremål relaterade till Lars Lerin (1954-) Sverige

Se mer
Lars Lerin
Tracking Pixel
SE
6,000 SEK
Lars Lerin
Kort tid kvar!
Tracking Pixel
SE
8,000 SEK
Lars Lerin
Tracking Pixel
SE
150,000 SEK
PARTI KONSTBÖCKER, en kasse, bl a Lars Lerin.
Tracking Pixel
SE
600 SEK
Läs mer
Ej ansluten kund Halmstads Auktionskammare

Artiklar relaterade till Lars Lerin (1954-) Sverige

0

5 mest eftersökta svenska konstnärerna

När Barnebys listar Sveriges mest sökta föremål på auktion petas Josef Frank från förstaplatsen för första gången på tre år. Ny listetta är den omåttligt populäre konstnären som fyller såväl TV-skärmar, radiokanaler, film- och målardukar och som till och med fått Michael Persbrandt att gråta ut.

Konst
0

Konstsveriges 51 mäktigaste

Barnebys listar de 51 mäktigaste i konstsverige 2016. I juryn sitter Barnebys bloggare Joanna Sundström, Jonas Kleerup, Carl Larsson, Pontus Silfverstolpe samt två för året inbjudna gästtyckare.

Konst
0

Konstsveriges 51 mäktigaste

Listan över konstsveriges 51 mäktigaste bjuder på såväl nya ansikten som personligheter vars positioner och status i konstvärlden knappast har försvagats under det gångna året. Barnebys jury Joanna Sundström, Jonas Kleerup och Pontus Silfverstolpe har sammanställt listan efter att en nomineringsgrupp med aktörer inom konstsverige angivit personer som haft särskild betydelse för konståret 2017-2018.

Konst


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!