Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Lars Lerin (1954-) Sverige

Lars Lerin är en svensk konstnär, främst känd för sina akvarellmålningar. Han läste vid Gerlesborgsskolan mellan 1974-75 och sedan vid Valands konsthögskola i Göteborg mellan 1980-84. Han målar porträtt med det är landskapsskildringar han främst är känd för. Hans motiv sträcker sig över hela världen, från skogarna i sina hemtrakter i Värmland till Iran och Indien.Lerin leker ofta med ljus och mörker på ödegårdar och i industrimiljöer. Genom dis och skuggor låter han ljuset bryta igenom. Kanske är det därför han kallas för ljusmålare.Förutom akvarell jobbar Lerin även med olja, grafik, installationer och collage.Lerin har ställt ut på flera samlings- och separatutställningar runt om i världen. Sandgrund i Karlstad är sedan 2012 Lerins permanenta konsthall.Lerin är även författare och debuterade med sin första bok 1989. Han har sedan dess givit ut flera texter med egna illustrationer.


Föremål relaterade till Lars Lerin (1954-) Sverige

Artiklar relaterade till Lars Lerin (1954-) Sverige

Lars Lerin - akvarellens nordiska mästare

Han anses vara en av nordens främsta akvarellmålare och vann hela Sveriges hjärta 2016 med SVT-satsningen Vänligen, Lars Lerin. Han är en mångsysslare med måleriet som kärna och har blivit känd för sitt enorma driv och gedigna produktion. Läs mer om konstnären, motiven och vägen till svenskarnas hjärtan.

Måleri

5 mest eftersökta svenska konstnärerna

När Barnebys listar Sveriges mest sökta föremål på auktion petas Josef Frank från förstaplatsen för första gången på tre år. Ny listetta är den omåttligt populäre konstnären som fyller såväl TV-skärmar, radiokanaler, film- och målardukar och som till och med fått Michael Persbrandt att gråta ut.

Konst

Frukost med Lars Lerin

Konstnären och författaren Lars Lerin, akvarellmåleriets fullfjädrade mästare, öppnade i veckan en stor utställning på Lars Bohman Gallery. Med ett femtiotal litterära alster i bagaget, det egna museet Sandgrund och en aldrig sinande produktion tillhör Lars Lerin en av vår tids giganter.