Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Lisa Larson (1931-) Sverige

Lisa Larson är en svensk keramiker som mellan 1950-1954 studerade vid Slöjdföreningen i Göteborg. Larson var mellan 1954-1980 verksam vid porslinsfabriken Gustavsberg, där hon arbetade tillsammans med Stig Lindberg. Följande år arbetade hon som frilandsdesigner för bland annat Rosenthal, Rörstrand och Åhlens. Sedan 1991 är Larson konstnärlig ledare för Keramikstudion i Gustavsberg.Larson är känd för hennes humoristiska, mjuka figuringer och konstverk som t.ex."Lejon" från 1965.


Artiklar relaterade till Lisa Larson (1931-) Sverige

Här är de populäraste sökningarna på Barnebys

Få svenskar lever efter devisen 'ska något nytt in så åker något gammalt ut'. Faktum är att gemene man har möbler, kläder och prylar för tusentals kronor som bara blir liggandes, en summa som också tycks öka för varje år. Varför inte sälja på auktion och samtidigt dryga ut semesterkassan. Barnebys listar årets hittills populäraste sökningar.

Design

Sveriges främsta keramiker hos Metropol

Skålar i stengods, figuriner med mjuka former och färgsprakande vaser. Vi älskar våra svenska keramiker och deras odödliga formgivning! I Metropol Auktioners kommande temaauktion "Tema Keramiker - Lisa Larson & Co" hittar du flera av Sveriges främsta 1900-tals keramiker. Vi har valt ut några favoritföremål ur auktionen - ta en titt!

Keramik

5 decemberauktioner du inte får missa

December är inte bara årets sista månad och julens tid, utan erbjuder också många tillfällen att buda hem riktigt fina föremål på auktion. Auktionshusens kataloger är fullproppade med möbler, silver, smycken, konst och mattor och det är bara att passa på - här går att fynda! Vi listar fem svenska auktioner som får paddeln att flyga i luften.