Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

L.S. Lowry (1887-1976) Storbritannien

Lowry är en av Storbritanniens mest berömda och älskade 1900-talskonstnärer. Han är känd för sina industriella och urbana landskap befolkade av "matchstick men" som påminner om de industriella städerna i norra England - varifrån han själv kommer.
 
Lowrys färgskala var karaktäristiskt begränsad, och som han själv en gång uttryckte det: "I am a simple man and I use simple materials: ivory black, vermilion, prussian blue, yellow ochre, flake white and no medium. That's all I've ever used in my paintings." Det har dock argumenterats för att Lowry var medveten om de samtida trenderna inom den kontinentala konsten och att hans verk var mycket mer sofistikerade än vad han själv erkände. Den största samlingen av Lowrys verk hänger på The Lowry i Salford Quays. 
 
Igenkänd och hyllad på sin tid var Lowrys verk redan då högt värderade, men priserna har stigit. En samling gick för inte så länge sedan för 15 miljoner pund och det dyraste ensklida verket "Piccadilly Circus, London" klubbes för 5.6 miljoner pund på Sotherbys. 
 


Föremål relaterade till L.S. Lowry (1887-1976) Storbritannien