Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Marc Chagall (1887-1985) Vitryssland

Marc Chagall från Vitryssland var en av den moderna konstens förgrundsgestalter. Hans bildspråk är inspirerat av kubism, futurism och expressionism och hans sätt att omgestalta verkligheten anses ha förebådat surrealismen då man i hans bildvärld upptäcker ett nytt spektrum av olika känslor.Chagall var verksam inom måleri såväl som grafik och han studerade för Yehuda Penn 1906 och på Kejserliga Konstföreningens skola i Sankt Petersburg. Under vistelsen i staden kom Chagall i kontakt med modernismen, som år 1910 förde honom till Paris. Där influerades han av de nya strömmingarna som skapades av konstnärer och poeter.Under ryska revolutionen utsåg det sovjetiska kulturministeriet Chagall till kommissarie för bildkonst vid Vitebsk Arts College. Under andra världskriget flydde han till Paris och därefter till USA för att sedan återvända till Frankrike 1949, där han avled 1985.


Föremål relaterade till Marc Chagall (1887-1985) Vitryssland

Artiklar relaterade till Marc Chagall (1887-1985) Vitryssland

10 konstnärer, 10 nationaliteter

Om vi tar en titt bland de dyraste konstverken till auktion på Barnebys, hittar vi just nu målningar av tio konstnärer från tio olika nationaliteter.

Måleri

En tidsresa genom århundraden

En tidresa från 1600-talets mästare Jan Brueghel den äldre, genom 1800-talets gedigna möbelsnickerier och fram till expressionismens Marc Chagall. Det är vad Ansorena bjuder på när auktionshuset håller auktion de sista dagarna i september.