Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Maria Friberg (1966-) Sverige

Maria Friberg är född i Malmö och arbetar med fotografi och videokonst. Hon är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och är idag verksam i Stockholm och New York.Fribergs fotografier är gåtfulla och fantasifulla. I sin konst utforskar hon grupptillhörighet, maktspel och könsroller där bildernas kompositioner ofta är inspirerade av olika konsthistoriska epoker.


Artiklar relaterade till Maria Friberg (1966-) Sverige

Frukost med Galleri Andersson Sandström

Stefan Andersson och Sara Sandström Nilsson är den framgångsrika duon bakom Galleri Andersson/Sandström. Med verksamhet både i Umeå och Stockholm, liksom initiativtagare och delägare till tioåringen Market Air Fair utgör de en viktig del av den svenska konstmarknaden. Missa inte galleriet sista dagen på Market Art Fair.

Fem höstutställningar du inte får missa

Med höstens intåg öppnar en stor mängd konstutställningar runt om i landet. Barnebys listar fem utställningar med samtidskonst som öppnar under hösten och som varje konstälskare borde besöka.

Konst

Det händer på auktionsmarknaden i maj

Vi går en fullspäckad månad till mötes där flera av landets auktionshus håller sina vårkvaliteter med det mesta av det bästa som finns att hitta. Barnebys listar auktionerna du inte får missa i maj!