Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Marianne Brandt (1893-1983) Tyskland

Marianne Brandt var en tysk konstnär, skulptör och designer. Brandt är känd för sina modernt industridesignade lampor, askkoppar och tekannor i metall. 1911 började hon studera konst på en privat konstskola i Weimer och därefter på Hochschule für Bildende Kunst Weimar (som idag heter Bauhaus-Universität Weimar). Brandt började sedan studera konst och design på Bauhausskolan i Weimer år 1924. Där arbetade Brandt tillsammans med designern László Moholy-Nagy i skolans metallverkstad. Brandt tog senare över som föreståndare för metallverkstaden år 1928.
Brandt hade också olika designsamarbeten tillsammans med företagen Körtig & Mathiesen AG och Schwintzer & Gräff, samtidigt som hon samarbetade med andra designers och designade lampor och belysning för massproduktion. Brandt ledde senare designavdelningen på företaget Ruppelwerk Metallwarenfabrik fram till 1932 och var därefter konstlärare på olika konstskolor i Tyskland. I december 2007 blev hennes tekanna MT 49 såld på auktionshuset Sotheby’s Bauhausauktion för den rekordhöga summan 361 000 US-dollar.


Föremål relaterade till Marianne Brandt (1893-1983) Tyskland

Artiklar relaterade till Marianne Brandt (1893-1983) Tyskland

Hundra år av Bauhaus

År 2019 markerar hundraårsjubileet för Bauhaus, en rörelse känd för sitt banbrytande, moderna och integrerade förhållningssätt till konst, arkitektur och design.

Design