Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Marianne Westman (1928-) Sverige

Marianne Westman studerade vid Konstfack 1946-50 vid avdelningen för keramik och glas. Mellan åren 1950-71 var Westman anställd som formgivare vid Rörstrands porslinsfabrik i folkmun Rörstrand där hon bland annat formgav "Mon Amie" (1952) och "Picknick" (1954). Westman hämtade inspiration från sin närmiljö och hennes dekorativa mönster och produkter skapades för att vara funktionella i hemmet. Från 1971-77 arbetade Westman för Skrufs Glasbruk.


Artiklar relaterade till Marianne Westman (1928-) Sverige

Farväl, mon amie - Marianne Westman 1928 - 2017

Bara 22 år gammal och något motvilligt började Marianne Westman arbeta som formgivare på porslinsfabriken Rörstrand. Många decennier senare är hennes formgivning fortfarande älskad och vida efterfrågad. I helgen avled hon, 88 år gammal, men med tidlösa serviser som Mon Amie, Picknick och Pomona kommer hennes minne att leva kvar länge. Barnebys berättar om kvinnan bakom de fantasifulla och färgglada serviserna.

Design

Tio nedslag i Rörstrands historia

Om ni, liksom vi, ser det som sport att vända på varje vas och porslinstallrik på loppisar, auktioner och i skåpen hemma hos mor- och farföräldrar, i jakt på den klassiska Rörstrandsmärkningen, då har ni hamnat rätt. Vi gör tio nedslag i Rörstrands historia, från företagets grundande till och med år 1970.

Keramik

Så skapar du en mysig och ombonad stil på sommarstället

Solen tycks äntligen ha kommit för att stanna och vi är många som nu längtar ut till landstället. Då många av landets auktionshus håller sina vårkvalitér denna månad, har man en perfekt chans att hitta vackra och prisvärda föremål som gör torpet så ljuvligt, somrigt, mysigt och enkelt som man drömmer om att det ska vara.