Marie Andersson (1962-) Sverige

Marie Andersson föddes 1962 i Malmö. Andersson är utbildad vid Grafikskolan Forum i Malmö mellan åren 1992-95 och har även läst vid Konsthögskolan i Malmö mellan 1995-97.Andersson är verksam som fotograf och använder sig främst av polaroidfilm. Hennes intresse för polaridbilder beror främst på att kameran fotar och framkallar på plats vilket gör det möjligt för henne att fokusera på motivet och att fånga rätt känsla, djup och rumslighet i bilden. Arkitektur och platser som både uppfattas som offentliga och privata till exempel museum, kyrkogårdar och parker är ytterligare några av de motiv som är vanligt förekommer i hennes konst.Marie Andersson har haft ett flertal utställningar, både i grupp och egna utställningar i såväl Sverige som internationellt. År 2008 fick hon ta emot Hasselbladstiftelsens stipendium till Grez-sur-Loing, Frankrike. Marie Anderssons konst finns bland annat på Moderna Museet, Gävleborgs Konstmuseum och Göteborgs Konstmuseum.


Artiklar relaterade till Marie Andersson (1962-) Sverige

0

Frukost med Galleri Andersson Sandström

Stefan Andersson och Sara Sandström Nilsson är den framgångsrika duon bakom Galleri Andersson/Sandström. Med verksamhet både i Umeå och Stockholm, liksom initiativtagare och delägare till tioåringen Market Air Fair utgör de en viktig del av den svenska konstmarknaden. Missa inte galleriet sista dagen på Market Art Fair.

0

Konstsveriges 51 mäktigaste 

Efter ett par utmanande år för konstbranschen är konstlivet vitalare än någonsin. Mässorna är tillbaka, nya aktörer har öppnat upp och den digitala omställningen av konstvärlden är ett faktum. I år har juryn utökats och listan har sammanställts efter att en nomineringsgrupp med olika aktörer i Konstsverige angivit personer som haft särskild betydelse för konståret 2021-2022. Mest inflytande har...

Konst
0

Konstsveriges 51 mäktigaste

Listan över konstsveriges 51 mäktigaste bjuder på såväl nya ansikten som personligheter vars positioner och status i konstvärlden knappast har försvagats under det gångna året. Barnebys jury Joanna Sundström, Jonas Kleerup och Pontus Silfverstolpe har sammanställt listan efter att en nomineringsgrupp med aktörer inom konstsverige angivit personer som haft särskild betydelse för konståret 2017-2018.

Konst


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!