Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Marie Andersson (1962-) Sverige

Marie Andersson föddes 1962 i Malmö. Andersson är utbildad vid Grafikskolan Forum i Malmö mellan åren 1992-95 och har även läst vid Konsthögskolan i Malmö mellan 1995-97.Andersson är verksam som fotograf och använder sig främst av polaroidfilm. Hennes intresse för polaridbilder beror främst på att kameran fotar och framkallar på plats vilket gör det möjligt för henne att fokusera på motivet och att fånga rätt känsla, djup och rumslighet i bilden. Arkitektur och platser som både uppfattas som offentliga och privata till exempel museum, kyrkogårdar och parker är ytterligare några av de motiv som är vanligt förekommer i hennes konst.Marie Andersson har haft ett flertal utställningar, både i grupp och egna utställningar i såväl Sverige som internationellt. År 2008 fick hon ta emot Hasselbladstiftelsens stipendium till Grez-sur-Loing, Frankrike. Marie Anderssons konst finns bland annat på Moderna Museet, Gävleborgs Konstmuseum och Göteborgs Konstmuseum.


Föremål relaterade till Marie Andersson (1962-) Sverige

Artiklar relaterade till Marie Andersson (1962-) Sverige

Frukost med Galleri Andersson Sandström

Stefan Andersson och Sara Sandström Nilsson är den framgångsrika duon bakom Galleri Andersson/Sandström. Med verksamhet både i Umeå och Stockholm, liksom initiativtagare och delägare till tioåringen Market Air Fair utgör de en viktig del av den svenska konstmarknaden. Missa inte galleriet sista dagen på Market Art Fair.

Hemma hos Peter Andersson

Peter Andersson är uppvuxen med konst och går ofta på utställningar. För honom är konsten ett sätt att förstå sin samtid, vilket tydligt märks i hemmet där konsten står i centrum omgiven av tidlösa designklassiker.