Marie-Louise Ekman (1944-) Sverige

Marie-Louise Ekman född 5 november 1944 i Stockholm är konstnär, filmskapare och teaterchef. Ekman var under 1984-1991 professor i måleri på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och rektor 1999-2000. Sedan 2009 är hon chef för Kungliga Dramatiska Teatern.Ekman studerade vid Åke Pernsby Målarskola, Beckmans Reklambyrå och Otte Skölds Målarskola. Sedan debuten på Galleri Karlsson 1967 har Ekman varit framträdande gestalt i det svenska kulturlivet. Ekman är en mångsidig konstnär som testat på de flesta tekniker, medier och genrer. Förutom måleri, film och TV har hon bland annat arbetat med skulptur, barnböcker, affischer och scenografi. Ekmans konst skildrar ofta mänskliga relationer-både tragiska och absurda, identitet, drömmar, vardag och populärkultur.
 


Artiklar relaterade till Marie-Louise Ekman (1944-) Sverige

0

Morgondagens mästare - den svenska samtidskonsten 

Anders Zorns "Kapprodd", Carl Larssons "Kring Kaktusen" och Marie-Louise Ekmans "Fågelbarn och penslar" är några av konstnärerna vars verk köpts in till SAK en gång i tiden. Nästa vecka är det dags för några av landets främsta samtidskonstnärer att visa upp sin konst på Konstakademien i Stockholm.  

Konst
0

Med 100 kvinnor i rampljuset

Den 8 oktober är det dags för Uppsala Auktionskammare att hålla auktion. Allt från armaturer och skulpturer till 1700-tals möbler och porslin kommer gå under klubban. Men mest häpnadsväckande är samlingen bestående av 100 konstverk av svenska såväl som internationella kvinnliga konstnärer. 

Konst


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!