Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Mark Rothko (1903-1970) Ryssland/USA

Mark Rothko var en ryskfödd amerikansk målare som räknas till en av de ledande gestalterna inom den abstrakta expressionismen. Rothko studerade för Max Weber och grundade sedermera en konstskola tillsammans med William Baziotes, Robert Motherwell och Bernett Newman i New York 1948.Rothko var ursprungligen påverkad av Miró och de amerikanska surrealisterna, men då hans verk mognade, växte abstrakta enkla verk fram. Rothkos verk byggde ofta på flytande vågräta rektanglar med suddiga konturer och en bakgrundfärg som subtilt och dramatiskt förhöll sig till rektanglarnas färg.Rothko led under lång tid av depression och tog sitt liv i sin ateljé i New York.


Föremål relaterade till Mark Rothko (1903-1970) Ryssland/USA

Artiklar relaterade till Mark Rothko (1903-1970) Ryssland/USA

Verk som slagit auktionsrekord det senaste decenniet

Varje år auktioneras miljontals verk ut för höga priser på auktioner runt om i världen. Ofta är det något speciellt verk som slår alla tidigare rekord varje år. Barnebys listar 10 rekord från 2007 till 2017 som fått hela auktionsvärlden att dra efter andan.

Konst

Abstrakt konst: den nonfigurativa konsten

Trots att den abstrakta konströrelsen spelat en ovärderlig roll för både 1900-talet och den moderna konsten är det en mycket svår konströrelse att definiera. Lär dig mer om abstrakt konst och hur en genre utvecklats som rörelse.

Konst