Mark Rothko (1903-1970) Ryssland/USA

Mark Rothko var en ryskfödd amerikansk målare som räknas till en av de ledande gestalterna inom den abstrakta expressionismen. Rothko studerade för Max Weber och grundade sedermera en konstskola tillsammans med William Baziotes, Robert Motherwell och Bernett Newman i New York 1948.Rothko var ursprungligen påverkad av Miró och de amerikanska surrealisterna, men då hans verk mognade, växte abstrakta enkla verk fram. Rothkos verk byggde ofta på flytande vågräta rektanglar med suddiga konturer och en bakgrundfärg som subtilt och dramatiskt förhöll sig till rektanglarnas färg.Rothko led under lång tid av depression och tog sitt liv i sin ateljé i New York.


Artiklar relaterade till Mark Rothko (1903-1970) Ryssland/USA

0

Studio 54: en New York-saga

Glitter och glamour – Studio 54 var en lika stor del av 1970-talets nattliv som platåskor och discokulor. Från en misslyckad teater till ett mecka för de berömda, fabulösa och flamboyanta, har dessa väggar många historier att berätta.

Fotografi
0

Abstrakt konst: den nonfigurativa konsten

Trots att den abstrakta konströrelsen spelat en ovärderlig roll för både 1900-talet och den moderna konsten är det en mycket svår konströrelse att definiera. Lär dig mer om abstrakt konst och hur en genre utvecklats som rörelse.

Konst
0

Christie's 10 dyraste verk någonsin

Christie's, ett av världens största och anrikaste auktionshus, fyller 250 år i år. Det har firats med flera stora auktioner under det gångna året som resulterat i flera svindlande slutsummor. Vi listar de 10 dyraste konstverken som gått under klubban hos Christie's.

Konst

Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!