Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Max Ernst (1891-1976) Tyskland

Max Ernst var en tysk målare, grafiker och skulptör, verksam i Frankrike och USA. I Paris kom han i kontakt med Jean Arp, med vem han grundade en dadaismgrupp med i Köln.
Sin första separatutställning höll han i Paris år 1921, vilken blev djupt beundrad av andra dadaister. I samband med att André Bruton publicerar "surrealismens första manifest" utvecklas en ny experimentell fas i Ernst konstnärskap. Kort därefter uppfinner han ”frottaget” med vilken han framkallar suggestivt slumpmässiga effekter.Under 1930-talet stegras Ernsts visioner, där han blandar ett föremål och sammanställer dessa i en slags fantasifull mardrömsimprovisation. Som skulptör under krigsåren i USA inspirerades han av indiankulturens primitiva magi. Hans senare verk närmar sig det nonfigurativa fortfarande med en suggestiv kraft.


Artiklar relaterade till Max Ernst (1891-1976) Tyskland

Kvinnliga konstnärer och deras manliga muser

Att ha en musa är och har varit ett framgångsrikt recept för många stora manliga konstnärer genom konsthistorien. Förutom att vara en inspirationskälla har de också kastat ett romantiskt skimmer över konstnären, eftersom förhållandet med musan många gånger varit av romantisk art. Men kvinnliga konstnärer har också haft sina manliga muser.

Konst

Musans betydelse för konstnären

Bakom varje framgångsrik konstnär står en kvinna. Det låter som en klyscha men är ofta sant. Flera av våra mest berömda konstnärer har haft en musa som största inspirationskälla. Relationen mellan konstnären och musan har många gånger varit romantisk - och nästan alltid dramatisk.

Konst

Ett fullspäckat april på Historia Auktionshaus

April blir en händelserik månad för tyska auktionshuset Historia Auktionshaus. Från den 18 till den 27 april kommer huset sälja smycken, keramik, möbler, skulptur och måleri. Det blir totalt sex olika auktioner i varierande prisklasser. Du kommer definitivt hitta något som passar dig, din smak och din plånbok.


Taggar