Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Mon Amie

Mon Amie är en porslinsserie av formgivare Marianne Westman för Rörstrand. Mönstret är naturinspirerat och har en vit botten med blå blommor. Mon Amie betyder ”min vän”. Servisen lanserades 1952 och brukar ges som exempel på god design från 50talet.


Artiklar relaterade till Mon Amie

Farväl, mon amie - Marianne Westman 1928 - 2017

Bara 22 år gammal och något motvilligt började Marianne Westman arbeta som formgivare på porslinsfabriken Rörstrand. Många decennier senare är hennes formgivning fortfarande älskad och vida efterfrågad. I helgen avled hon, 88 år gammal, men med tidlösa serviser som Mon Amie, Picknick och Pomona kommer hennes minne att leva kvar länge. Barnebys berättar om kvinnan bakom de fantasifulla och färgglada serviserna.

Design

Tio nedslag i Rörstrands historia

Om ni, liksom vi, ser det som sport att vända på varje vas och porslinstallrik på loppisar, auktioner och i skåpen hemma hos mor- och farföräldrar, i jakt på den klassiska Rörstrandsmärkningen, då har ni hamnat rätt. Vi gör tio nedslag i Rörstrands historia, från företagets grundande till och med år 1970.

Keramik

Så skapar du en mysig och ombonad stil på sommarstället

Solen tycks äntligen ha kommit för att stanna och vi är många som nu längtar ut till landstället. Då många av landets auktionshus håller sina vårkvalitér denna månad, har man en perfekt chans att hitta vackra och prisvärda föremål som gör torpet så ljuvligt, somrigt, mysigt och enkelt som man drömmer om att det ska vara.


Taggar