Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Nan Goldin (1954-) USA

Nan Goldin är en amerikansk fotograf som är verksam i New York, Berlin och Paris. Goldin är utbildad vid School of Fine Arts i Boston, men höll innan dess en separatutställning som skildrade homosexuella och transexuella samhällen. Kännetecknande för hennes fotografier är de återkommande teman så som kärlek, kön, hemmet och sexuallitet. Goldins bilder kan betraktas som privata egendomar som visas offentligt. Goldin erhöll 2007 Hasselbladpriset.


Artiklar relaterade till Nan Goldin (1954-) USA

Kvinnliga konstnärer och deras manliga muser

Att ha en musa är och har varit ett framgångsrikt recept för många stora manliga konstnärer genom konsthistorien. Förutom att vara en inspirationskälla har de också kastat ett romantiskt skimmer över konstnären, eftersom förhållandet med musan många gånger varit av romantisk art. Men kvinnliga konstnärer har också haft sina manliga muser.

Konst

Vad ska du göra under Stockholm Art Week?

Den 9-14 april är det återigen dags för Stockholm Art Week. Museiutställningar, extra visningar, konstmässor, samtal, workshops och mycket mycket mer kommer erbjudas den konstintresserade i Stockholm i början av april. Barnebys guidar dig genom konstveckans fullspäckade schema!

Konst