Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Nathalia Edenmont (1970-) Sverige

Nathalia Edenmont född i Jalta, Ukrainska SSR Sovjetunionen 1970 är en svensk-ukrainsk fotokonstnär bosatt i Stockholm sedan 1991.
Edenmont gick i en konstskola för barn i Jalta där undervisningen skedde bland annat i konst, musik och balett. Edenmont flyttade till Stockholm 1991 och studerade då grafisk formgivning på Forsbergs skola.
Edenmonts konst ses som kontroversiell då den delvis består av delar från döda djur, blommor med mera som hon fotograferar. Kritik har riktats mot henne från djurvänner som anser att hennes konst är hemsk och ett billigt sätt att få uppmärksamhet.
Edenmont lever idag med skyddade identitet. Under en av hennes utställningar kom det in maskerade män och förstörde tavlor för 150 000 kr. Männen var nazister som upplevde hennes konst som kommunistisk.
Edenmont inspireras av sig själv och ställen som hon har varit på, hon vill med sin konst visa vårt samhälles dubbelmoral.


Föremål relaterade till Nathalia Edenmont (1970-) Sverige

Artiklar relaterade till Nathalia Edenmont (1970-) Sverige

Frukost med Nathalia Edenmont

Konstnären Nathalia Edenmont är aktuell med utställningen Only Me på Sven-Harrys konstmuseum. Med ett konstnärligt uttryck som inte lämnar någon oberörd har hon etablerat sig som en av Sveriges mest intressanta samtida konstnärer.

Barnebys tipsar om vårens utställningar!

Under våren visas en rad spännande utställningar på gallerier och konsthallar i såväl Stockholm som utomlands. Barnebys grundare, Pontus Silfverstolpe har valt ut nio utställningar som är väl värda ett besök.

Nordiskt på Art Basel Miami Beach

I årets konstmässa Art Basel i Miami Beach deltar 267 gallerier från 32 länder, som alla representerar samtida och modern konst från jordens alla hörn. Med över 70 000 besökare varje år är Art Basel en av årets största kulturhändelser.