Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Nathalie Djurberg (1978-) Sverige

Nathalie Djurberg föddes 1978 och är en svensk konstnär utbildad vid Hovedskous Målarskola i Göteborg samt vid Malmö Konsthögskola.
Djurberg arbetar med videokonst där leranimationerna i hennes filmer är gjorda av plastellina. Filmernas stil påminner en del om filmer som visades på barn-tv under 70-och 80-talet, men innehållet är ofta mörkt och spetsat med svart humor. Figurerna utsätts ofta för våldsamheter och sexuellt våld men de återhämtar sig snabbt och slår tillbaka på förövaren. Djurberg använder det fysiska våldet för att spegla det psykiska våldet.


Artiklar relaterade till Nathalie Djurberg (1978-) Sverige

Temperaturen höjs för samtida konsten

Räkna med skandal när det är dags att skruva upp temperaturen för samtida konst. På de stora auktionerna för samtida konst hittar vi ett par riktiga mästerverk. Ett av dem är högst kontroverisella "Hungry hungry hippoes" av Nathalie Djurberg och Hans Berg.

Konst

Frukost med Nathalie Djurberg och Hans Berg

De senaste åren har två av Sveriges mest internationellt uppmärksammade och hyllade konstnärer gått från film till skulptur och vandrat från figurativt till abstrakt och tillbaka igen. Nu visar Nathalie Djurberg och Hans Berg för första gången ett större utomhusprojekt och ett nytt filmverk på Wanås Konst.

Konst