Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Nicola De Maria (1954-) Italien

Nicola de Maria är en italiensk målare, vars målningar är drömlika och målade i kraftiga färger. Symboliken i färgerna ger målningarna en andlig dimension och leder betraktaren till en ny värld, som om hon var på flykt från vardagen till en estetisk färgexploderande estetisk värld. De Maria är känd för sina enormt stora installationer där hela rum är målade och dekorerade med trä. Han har bland annat ställt ut på Venedigbiennalen i Sydney och i Sao Paulo.


Artiklar relaterade till Nicola De Maria (1954-) Italien

Målningar, barock och la belle époque

Ännu en gång överträffar det tyska auktionshuset Lempertz sig själva med sina novemberauktioner. Storslagna målningar från allt från gamla mästare till 1800-tals konst och smycken kommer att gå under klubban från 17/11 till 19/11. Lägg ett bud hos det familjeägda auktionshuset som är världens äldsta!

John Singer Sargent visas på National Portrait Gallery i London

John Singer Sargent (1856-1925) visas på National Portrait Gallery i London. Ett sjuttiotal verk visas. Sargent som var en hyllad konstnär under sin livstid blev efter sin död bortglömd. De senaste decennierna har intresset åter ökat för hans briljanta porträtt. Kända modefotografer har inspirerats att arbeta utifrån hans målningar. Steven Meisel och Peter Lindbergh valde att använda Nicole Kidman respektive Julianne Moore att likt Madame X klä sig i en raffinerad svart aftonklänning med bara axlar. Madame X är ett av Sargents mest kända verk.

Måleri