Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Nils Kreuger (1858-1930) Sverige

Nils Kreuger var en svensk konstnär född i Kalmar. Kreuger studerade i mitten av 1870-talet vid Konstakademin i Stockholm, men tvingades pågrund av sjukdom överge sina studier. År 1881 åker han till Frankrike, där han studerar under Jean-Paul Laurens. Hans verk från denna tid utförde han med påverkan av franskt friluftsliv, stadsbilder, landskap samt från Paris omgivningar. Han målade gärna gryningar, skymning, dis, regn och snö.  Tillbaka i Sverige igen, ansluter sig Kreuger till Opponenterna och kom under de följande åren att grunda Konstnärsförbundet.År 1887 bosätter han sig i Varberg, där han tillsammans med Richard Bergh och Karl Nordström grundar Varbergsskolan. Kreuger inspirerades av Paul Gauguins måleri och det svenska landskapet kring Varberg.


Artiklar relaterade till Nils Kreuger (1858-1930) Sverige

Nationalmuseum

Nationalmuseum är utan tvekan Sveriges stolthet när det kommer till inhemsk konst, men det är också ett av Europas äldsta konstmuseer. Lär dig mer om hur konstinstitutionen kom till, samlingarna och vilka betydande händelser i historien som gjort Nationalmuseum till vad det är idag.

Konst

Konstnärskolonin Grez-sur-Loing

Strax sydöst om Paris ligger den lilla staden Grez-sur-Loing. Under 1800-talets slut samlades här ett gäng utländska konstnärer och bildade en konstnärskoloni som skulle visa sig väldigt betydande för inte minst den skandinaviska konstutvecklingen.

Konst