Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Nobuyoshi Araki (1940-) Japan

Den Japanske Nobuyoshi Araki anses vara en av de främsta fotograferna i Japan. Redan i ung ålder föddes fotointresset och fotografen studerade foto och film vid Chiba University på 70-talet. Kort därpå släppte han sitt första fotoalbum ”Xeroxed foto album”. Araki är känd för att fotografera kvinnor där kvinnorna ofta är bundna och klädda i färgstarka dräkter. Under sin karriär har fotografen släppt över 350 böcker och fotat världskända stjärnor såsom Lady Gaga och Björk.
Arakis konst finns att betrakta på San Francisco Museum of Modern Art samt Tate i London. 


Artiklar relaterade till Nobuyoshi Araki (1940-) Japan

20 främsta utmärkelserna som födelsedagsbarnet Yayoi Kusama fått

Den 22 mars 1929 föddes den japanska konstnären Yayoi Kusama, vars konstverk idag säljs för höga priser på auktion. Genom åren har hon vunnit ett flertal fina utmärkelser och har bland annat blivit utnämnd till den mest populära levande konstnären av Art Newspaper. Barnebys har här valt att lista de 20 främsta utmärkelserna som Kusama fått.

Konst

Synd, sex eller skönhet?

Så här års fylls världens ledande auktionshus med fotografi av olika slag. Det är allt från färgstark iscensatt samtida fotokonst, till dokumentära svartvita bilder tagna med analog teknik och minutiöst framkallade i mörkerrum. Men vad som anses som konst är ibland en delikat fråga. Är det skönhet, synd eller sex?

Fotografi