Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Otto G Carlsund (1897–1948) Sverige

Otto G Carlsund var en svensk målare och konstkritiker, utbildad vid Konstakademin i Oslo och Acadédmien Modern i Paris. Carlsund var influerad av kubismen och neoplasticismen och hans uttryckssätt gick alltmer mot det nonfigurativa, i en återhållsam färgskala. Han anses vara en av förgrundsgestalterna för modernismen i Sverige och var representerad på Stockholmsutställningen i Stockholm 1930.


Artiklar relaterade till Otto G Carlsund (1897–1948) Sverige

Stark auktionshöst väntar

Långt före högsäsongen drar igång kan Barnebys avslöja att det ser ut att bli en ovanligt stark auktionssäsong.

Snart börjar Sveriges mest exklusiva antikmässa

Torsdag den 9 november öppnar dörrarna till Sveriges mest exklusiva konst och antikmässa. Den ambulerande mässan äger i år rum mitt i Stockholm, närmare bestämt i vackra Skeppsholmskyrkan numera Eric Ericsonhallen. Här visas och säljs unika dyrgripar men även en del klassiska "vardagsantikviteter".

Antikviteter

Frukost med Anna-Karin Laurell

Sedan augusti i fjol är Anna-Karin Laurell ny VD på Bukowskis Auktioner. Med erfarenhet från tidigare chefspositioner inom tjänstesektorn vill hon arbeta för att öka tydligheten, sänka trösklarna och tona ner Bukowskis finstämpel. Anna-Karin Laurell utger sig inte för att kunna konst men för att veta hur man driver ett växande företag.