Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Pablo Picasso (1881-1973) Spanien

Picasso var en spansk målare, grafiker, skulptör och keramiker. Från år 1900 var han verksam i Frankrike. Picasso anses, tillsammans med Matisse, vara en av 1900-talets mest dominerande konstnärer. Hans konstnärskap präglas av olika perioder, till exempel "den blå perioden" och "den rosa" med cirkusscener och harlekiner.Med inspiration från afrikanska skulpturer skapade han 1907 sin första kubistiska målning ”Flickorna från Avignon”. Tillsammans med Braque vidareutvecklade han kubismen genom att slå sönder ytorna, som sedan återgavs i olika samtidiga motiv. Under 20-talet arbetade han med surrealismens underfundiga former samtidigt som han gjorde teckningar och etsningar i linjestil.Med målningen "Guernica" protesterade han mot det spanska inbördeskriget, som upprörde honom mycket. I slutet av 40-talet bosatte han sig vid Medelhavet där han framställde nymfer, kentaurer och fauner. Han gjorde även parafraser på verk av gamla mästare och målade terrakottakeramik i Vallauris.


Föremål relaterade till Pablo Picasso (1881-1973) Spanien

Artiklar relaterade till Pablo Picasso (1881-1973) Spanien

Modernismens Picasso

Om 1900-talet kan sägas ha en multikonstnär på samma sätt som renässansen manifesterades i Leonardo Da Vinci, är 1900-talets allra största konstikon Pablo Picasso.

Konst

Topplista - de 20 mest omsatta konstnärerna första halvåret 2018

Enligt rapporten H1 2018 - Global Art Market Report som publicerades av Artprice förra veckan har konstmarknaden “mognat”, blivit mer stabil och sett en ökning i omsättning under de första sex månaderna av 2018. Rapporten redogör för en positiv ekonomisk utveckling och ett ökat intresse för den moderna konsten samt vilka 20 konstnärer som är de mest omsatta.

Konst