Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Paul Gauguin (1848-1903) Frankrike

Paul Gauguin var en fransk målare, skulptör och grafiker. I början av Gauguins karriär var han impressionist men kom under år 1888 att utveckla sin konst till primitivismen, vilket innebar en mer förenklad stil. Hans konst kom aldrig att få något egentligt erkännande förrän efter hans död 1903.Gauguin började måla relativt sent, som 30-åring. Han vistades i långa perioder på Tahiti och på Marquesasöarna för att måla primitiva polynesiska motiv. I sin konst sökte han nya former och färger och målade ofta av människor och natur. Under år 1888, bodde han i södra Frankrike, där han delade boende med Vincent van Gogh. Deras olika meningsskiljaktigheter i synen på konst ledde till att de kort därefter gick åt varsitt håll för att aldrig ses igen, även om de fortsatte korrespondera med varandra.


Artiklar relaterade till Paul Gauguin (1848-1903) Frankrike

Spektakulära konststölder genom tiderna

Konst är alltid hett villebråd för tjuvar och konsthistorien kantas av spontana, minutiöst planerade, fräcka och oförklarliga stölder. Barnebys presenterar nio av världens mest spektakulära konststölder genom tiderna.

Konst

Händelserna som chockade konstvärlden 2016

Året som gått har varit fullspäckat med omskakande händelser, och konstvärlden är inget undantag. Vi har valt ut de mest skandalösa och chockerande händelserna som skedde i konstvärlden 2016.

Konst