Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Paul Signac (1863-1935) Frankrike

Paul Signac var en fransk postimpressionistisk konstnär och teoretiker. Signacs favoritmotiv var Medelhavet och han återgav ofta vyer från hamnstäder i sina pointillistiska verk. Signac lämnade sina arkitektstudier för att bli konstnär efter att ha sett verk av impressionisterna, däribland Claude Monet i Paris. Signac ville vidareutveckla de tekniker som impressionisterna använt sig av och istället komponera noggranna färgharmonier.


Föremål relaterade till Paul Signac (1863-1935) Frankrike

Paul Signac French Neo-Impressionist Oil on Paper
28,116 SEK
Ej ansluten kund 888 Auctions

Du kanske också gillar


Paul SIGNAC
21,078 SEK
Ej ansluten kund Edition-Originale
(Paul SIGNAC) Jean AJALBERT
12,647 SEK
Ej ansluten kund Edition-Originale
Paul SIGNAC - Lettre de P. Signac à H. Person
-
Ej ansluten kund Galerie Alexis Pentcheff
PAUL SIGNAC - Saint Briac, de ma fenêtre
-
Ej ansluten kund Galerie Dreyfus

Artiklar relaterade till Paul Signac (1863-1935) Frankrike

Kubism - abstrakt eller exakt?

Kubismen har ofta slarvigt beskrivits som abstrakt. Kanske är det därför något överraskande när man får höra att de första kubisterna faktiskt inte strävade efter att skapa abstrakt konst. De försökte snarare skildra verkligheten genom ett fyrdimensionellt bildlandskap. Kubismens historia börjar på 1880-talet och har sedan dess haft ett stort inflytande över ett flertal stilriktningar som utvecklats.

Måleri

Cézanne och Monet på topp

De höga förväntningarna på försäljningarna av Monets målning Le Palais Ducal liksom Cézannes stilleben Nature morte de pêches et poires har dragit stor uppmärksamhet till årets första Impressionist and Modern Art-auktioner hos Sotheby’s respektive Christie’s.

Konst

Paul Signacs stulna målning åter i tryggt förvar

En målning av den franska pointillism-konstnären Paul Signac, som stals år 2018 från Musée des Beaux-Arts de Nancy, Frankrike, har nyligen hittats av ukrainska myndigheter, som misstänker att samma kriminella grupp stal en Renoir-målning i Wien förra året.

Måleri