Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Peder Moos (1906-1991) Danmark

Peder Moos var en möbelsnickare född i Sønderborg, Danmark. Under sin livstid gjorde han endast ett fåtal verk, som alla kom att få stor uppmärksamhet. Moos verk gjordes på beställning, kunde ta mycket lång tid att färdigställa och priset sattes först då möbeln var färdigställd. Han studerade under Kaare Klint och Einar Utzon-Franck vid Kungliga Danska Konstakademin och var bland annat verksam i Paris, Geneve och Lausanne innan han slutligen valde att stanna i Köpenhamn 1935. Moos blandar skandinavisk elegans med jugend, och karaktäriseras även av mycket högkvalitativt trä.


Artiklar relaterade till Peder Moos (1906-1991) Danmark

Sju danska stjärnor i Sverige

Sedan 1800-talets mitt har grannarna söderut utmärkt sig på designhimlen med enastående formgivning. Här är sju av Danmarks starkast lysande designstjärnor och tips på var du kan se deras alster i vår.

Design

Frukost med Isaac Pineus och Andrew Duncanson

Det äkta paret Isaac Pineus och Andrew Duncanson är grundare till den moderna antikhandeln Modernity. Sortimentet utgörs av skandinavisk 1900-talsdesign och man säljer med god lönsamhet genom butiken, den nya hemsidan och inte minst på internationella mässor. Just nu ställer Modernity ut på Collective Design Fair i New York.

Rekordåret 2015 skakade om konstvärlden

År 2015 var året då hela auktionsvärlden gick online, världens två dyraste målningar klubbades på auktion, skandinavisk design nådde nya nivåer och Barnebys blev en internationell angelägenhet. Men det var även det år då branschens ryggdunkningar ifrågasattes och sensationella avslöjanden om konstförfalskningar dök upp, samtidigt som en av världens främsta konstförmedlare hamnade bakom galler och det visade sig att fem gallerier ligger bakom en tredjedel av alla separatutställningar på museer i USA.