Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Per Kirkeby (1938-) Danmark

Per Kirkeby föddes år 1938 i Danmark och är målare, grafiker, skulptör och författare. Kirkeby valde som ung att utbilda sig till geolog, vilket man kan se spår av bland motiven i hans målningar. Målningar som ofta görs på masonit.
Han brukar betecknas som popkonstnär och arbetar ofta med material som brons, sten och olja. Kirkeby har tillsammans med Björn Nörgaard gjort happenings och film tillsammans. På 80-talet fick han sitt internationella genombrott och har sedan dess ställt ut på flera museer i världen samt haft ett flertal offentliga uppdrag, bl.a. på Skeppsholmen i Stockholm och på torget i Höganäs.
Kirkeby var en av konstnärerna på EKS-skolen, som år 1961 grundades av Poul Gernes.


Artiklar relaterade till Per Kirkeby (1938-) Danmark

Hemma hos Lotta de Visscher

Denna vecka har Barnebys fått komma hem till Lotta de Visscher, VD för Maze Interiors. Lotta har tillsammans med sin make, ett stort intresse för konst och inredning vilket märks i deras klassiskt inredda hem med moderna tendenser.

Hemma hos Michael Clattenburg

I Barnebys första hemma hos-reportage för året träffar vi inredningsarkitekten Michael Clattenburg. Michael bor idag i Dubai men har även en vacker lägenhet i Stockholm, som trots sina relativt få kvadratmeter liknar ett slott.