Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Philippe Starck (1949-) Frankrike

Phillippe Starck är en fransk formgivare som är född i Paris. Efter sina studier på École Camondo i Paris startade Starck eget designföretag 1968. Därefter har han haft en framgångsrik karriär och har formgivit möbler och olika inredningsföremål.
Starck har ett minimalistiskt och strömlinjeformat formspråk med inslag av humor, och arbetar ofta med material som krom, borstad metall plast. Starck har samarbetat med designföretag som Alessi, Vitra och Kartell. Nuförtiden arbetar Starck även som arkitekt och har ritat och designat många hotell världen över. Han har skapat koncept för olika lyxrestauranger, och även ritat inredningar till båtar och fartyg.


Artiklar relaterade till Philippe Starck (1949-) Frankrike

Philippe Starck: den moderna designens popstjärna

Vem har inte suktat efter den genomskinliga stolen i Louis XV-stil som finns i vart och vartannat inredningsmagasin? Mannen bakom stolen, Philippe Starck, är den franska designens underbarn som ger de vardagsnära föremålen roligare former och vill skapa en mer ekologiskt hållbar design. Det avskalade formspråket är elegant, tidlöst och har en stor dos humor.

Design

Kartell, den tåliga plastens mästare

Sedan 1900-talets mitt har Kartell varit en italiensk möbeltillverkare att räkna med, mycket tack vare sina framgångsrika samarbeten med några av Italiens skickligaste formgivare.

Design