Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Pierre Jeanneret (1896-1967) Schweiz

Pierre Jeanneret var en schweizisk arkitekt och kusin till Charles Edouard Jeanneret, mer känd som Le Corbusier. Kusinerna jobbade nära varandra i ungefär tjugo år. Tillsammans gjorde de statsplaneringen för Chandigarh, huvudstaden i Punjab och Haryana, Indien under 1950-talet. Här kom Pierre Jeanneret att bo i femton år. Liksom sin kusin designade Pierre Jeanneret också möbler och hans mest kända verk är "Easy chair", serien "Chandigarh" med både bord och stolar samt "Scissor Lounge Chair" och "Model 92".
 
Läs mer om Pierre Jeanneret här!


Föremål relaterade till Pierre Jeanneret (1896-1967) Schweiz

Artiklar relaterade till Pierre Jeanneret (1896-1967) Schweiz

Låt oss introducera Pierre Jeanneret - den andre Jeanneret

Tyvärr är det svårt att prata om Pierre Jeanneret utan att samtidigt nämna hans kusin, den mer kände Le Corbusier. Trots att Pierre var medskapare till mycket av Le Corbusiers arbete, hamnar han ofta i skymundan. Men Pierre Jeanneret var mycket mer än en side-kick, och skapade under sitt liv en rad designklassiker som ständigt växer i popularitet på auktionsmarknaden.

Design

Charlotte Perriand - Till minne av ett kreativt liv

Charlotte Perriand var en progressiv formgivare med en stark tro på designens kraft att göra livet mer drägligt för människan. Perriand ansåg att de ting och den miljö vi väljer att omge oss med har direkt inverkan på vårt välbefinnande. Med detta som utgångspunkt, förvandlade hon vision till handling, och skapade genom åren ett designarv präglat av funktion och rationalitet.

Design